Strokovna ekskurzija Združenja hotelirjev v Benetke

Strokovna ekskurzija Združenja hotelirjev v Benetke

Turistično gostinska zbornica Slovenije je 6. aprila 2018 organizirala strokovno ekskurzijo Združenja hotelirjev Slovenije, katere se je udeležilo 40 udeležencev. Na zanimivi ekskurziji so si obiskovalci v centru Benetk ogledali dva hotela s 5*: Hotel Danieli, a Luxury Collection Hotel Venice, v katerem so bivale številne svetovne filmske zvezde. Arhitektura z beneško / maroškim pridihom, daje hotelu svoj čar.

Po postrežbi slano-sladkih prigrizkov, osvežilnih napitkov in kave je sledil ogled hotela. Ob slednjem so nam posredovali informacije o obsegu poslovanja, doseganju cen, kar nas je vse prijetno presenetilo (kot npr. cena The Dogge Suite 13.300 EUR na noč), ogled pa smo zaključili na terasi hotela, kjer se nahaja restavracija hotela in se odpira čudovit razgled na Benetke, Grande kanal. Sledil je še skok na Markov trg, kjer smo občutili utrip turističnega vrveža. Z ladjico smo se nato zapeljali na zasebni otok, kjer se nahaja JW Marriott Venice Resort & Spa, si ogledali celoten kompleks in ga zaključili na terasi hotela, ob bazenu, kjer so nam postregli tipične lokalne jedi v obliki finger food-a.

Na poti proti domu, smo imeli pozno kosilo v hotelu Four Points by Sheraton Venice Mestre. Občudovali smo čiste moderne linije arhitekture in opreme hotelskega lobija, restavracije in se predajali okusom pripravljenega menija. Polni vtisov romantičnega mesta Benetk, ki ima svoj čar in s tem dosega svoje cene, smo ugotovili, da naše gostinske storitve niso na nič nižjem nivoju kot v sosednji Italiji, doseganje cene pa je že drugo vprašanje.

Pripravil:
Srečko Koklič