Seminar sekcije Hotelsko gospodinjstvo

Tradicionalno strokovno srečanje sekcije Hotelsko gospodinjstvo, ki bo v naslednjem letu obeležilo 40 let delovanja, je tudi v letošnjem leto pripravilo zanimiva strokovna predavanja.

Izredno zanimivo predavanje mag. Jani-ja Pergića »Tanka črta odgovornosti«, je vsem udeleženem podalo razmišljanje o svojem odnosu do samega sebe, okolice in dela. Kdaj smo pozitivni in kdaj ne? Kaj je vzrok in zakaj odreagiramo tako kot odreagiramo, smo lahko drugačni … Kaj nam prinese pozitivno razmišljanje v vsakodnevnem življenju, tako v službi, kot v privatnem življenju.

Predstavljeno je bilo mentorstvo na delovnem mestu mladih, ki se srečujejo s poklicem, pri opravljanju delovne prakse pri delodajalcu. Obveznosti mentorja, kako pravilno pristopiti do mladih. Predstavljena je bila anketa, ki jo šola opravi z mladimi po opravljeni delovni praksi pri delodajalcu, rezultati pa so bili izredno zanimivi. Anketo bomo objavili na portalu Turistično gostinske zbornice Slovenije. Udeleženke je mag. Suzana Zagorc, MGRT Direktorata za turizem seznanila z novo sprejetim pravilnikom o kategorizaciji namestitvenih objektov in kakšne spremembe ta prinaša.

Tema, ki je vedno zanimiva in kjer si udeleženke izmenjajo svoje izkušnje: »Tvoj problem – moja rešitev«  so si  z izmenjavo dobrih praks  izmenjala kar nekaj zanimivih informacij, kako pri njih poteka organizacija določenega dela v hotelskem gospodinjstvu. Tokrat je bilo nekaj več časa posvečenega delu v kongresnem oddelku in kako potekajo priprave za prireditve in vloga hotelskega gospodinjstva, njihove zadolžitve.

Za udeleženke seminarja smo zvečer pripravili družabno srečanje v restavraciji Magdalena, Hotel Jama Postojna, kjer so pripravili večerjo na temo BURGER; sledile so jedi od predjedi do sladice v obliki burgerja. Za dobro počutje je poskrbel DJ in tako so lahko udeleženke za trenutek pozabile na vsakodnevne skrbi in obveznosti.

Za udeleženke/udeležence seminarja je bil drugi dan seminarja organiziran tudi ogled hotelov LiffeClass hoteli Portorož, kjer nas je pričakalo prijazno osebje hotela in nas popeljalo po hotelskih sobah različnih kategorij in nas seznanilo z organizacijo dela hotelskega gospodinjstva. Po vrnitvi v Postojno smo po kosilu zaključili seminar z zborom Sekcije hotelsko gospodinjstvo, se seznanili z strokovnim tekmovanjem sobaric na GTZ Slovenije, podali mnenje o izvedenem seminarju in temah za naslednji seminar, ter lokacijo srečanja v letu 2019.

 

Seminar so podprli:

Creatriks – Flexkeeping d.o.o.,  Kimi d.o.o. Trzi,   Surf d.o.o.  Portorož, Barjans d.o.o.  Vrhnika, Makom d.o.o.  Velenje, Alma Mix d.o.o.  Medvode

 

Pripravil:

Srečko Koklič