Seminar sekcije Hotelsko gospodinjstvo

Seminar Sekcije Hotelsko gospodinjstvo

Ob vseh rekordnih dosežkih v panogi turizma zadnjih nekaj let ozaveščamo kako pomembna je vloga vas in vaših zaposlenih pri trajnostnem razvoju, ki sledi nacionalni strategiji razvoja turizma v Sloveniji, usmerjeni v najvišjo kakovost, butičnost, 5 zvezdičnost doživetij.

Vsi zaposleni v panogi delimo mnenje, da so naravne danosti zelene Slovenije edinstvene, osebje pa je tisto, ki s svojim delom in zgledom v podjetju vodi podjetje k butičnosti ali pa ne.
Nepogrešljiva odličnost v panogi turizma, gostinstva in hotelirstva so hotelske gospodinje in sobarice, ki niso le ogledalo svojega podjetja, so veliko več. S svojim delom imajo neposreden stik z gostom, mu na neviden način omogočijo udobje in prijetno bivanje, ter ga že ob prihodu opremijo z informacijami o kakovosti storitev v nastanitvi.

Vsakdo izmed nas se ob svojem delu nenehno strokovno izpopolnjuje ter skrbi za svojo osebnostno in poklicno rast. Sodobni trendi v panogi, realnosti na trgu dela nas silijo, da pridobivamo nova znanja in veščine, saj le tako ohranjamo stik s konkurenco oz. jo prehitimo.

Prav s tem namenom Turistično gostinska zbornica Slovenije v letu 2019 organizira že tradicionalno dvodnevno strokovno usposabljanje, ki bo potekalo pod okriljem Sekcije Hotelskih gospodinj. Tokrat smo izbrali pomladanski termin, 10. in 11. april 2019, in sicer s tokratnim gostiteljem Unitur d.d. (Terme Zreče in hotel Rogla).

Tematike dvodnevnega srečanja so skrbno izbrane v skladu s potrebami v sektorju. Dotaknili se bomo zelo aktualnega ravnanja z odpadki, področja medsebojnih odnosov v kolektivu, s stresom na delovnem mestu ter vlogo vodij pri učinkovitem reševanju konfliktov. Na seminarju bodo sodelovali izkušeni strokovnjaki, ki bodo hotelske gospodinje aktivno vključili v aktivnosti ter tako učinkovito predali nova znanja in veščine. Program vključuje tudi čas za neformalno druženje in prenos dobrih praks ter iskanje najboljših rešitev za tiste, ki potrebujejo izboljšave.

Upamo, da ste seminar prepoznali kot dodano vrednost, ki bo oplemenitila znanja in izkušnje vaših hotelskih gospodinj in sobaric ter tako zagotovila višjo kakovost vaših storitev in odličnost vašega podjetja.

Podroben program in informacije o sami prijavi so navedeni v nadaljevanju. Prijave pričakujemo do petka, 29. 3. 2019. Člani Turistično gostinske zbornice ali projekta Strateško razvojno inovacijsko partnerstvo za trajnostni turizem ste upravičeni do ugodnejše kotizacije.

Razpis seminarja z vsemi informacijami lahko na svoj računalnik prenesete v PDF obliki TUKAJ.

Razpis seminarja
10. in 11. april 2019, Unitur d.d., Terme Zreče in hotel Rogla

 

Teme seminarja:
  • Moj odnos do gosta
  • Sistem ravnanja z odpadki v hotelih
  • Kako pričeti delovni dan? Ali je jutranja kava obveza ali luksuz?
  • Stres konflikti na delovnem mestu in vloga vodje pri reševanju nastale situacije
Program
08.00 – 08.30 Prihod v hotel ATRIJ in VITAL – Konferenčni center
Registracija udeleženk
08.30 – 09.00 Pozdrav predstavnika hotela: direktorica / direktor
Predstavitev sponzorjev
09.00 – 10.00 Organizacije hotelskega gospodinjstva Terme Zreče

Zagotavljanja standardov in kakovosti storitve glede na različne kategorizacije.

Voden ogled nastanitvenih objektov:

  • hotel ATRIJ 4* superior
  • hotel VITAL 4*
  • hotel KLASIK 3*
  • Vile Terme Zreče 4*
10.00 – 13.00 Moj odnos do gosta
Izvedba predavanja in aktivni trening.
Tea Stegel, SEIC
13.00 – 13.45 Kosilo v restavraciji hotela Atrij – Vital
13.45 – 14.30 Sistem ravnanja z odpadki v hotelih
Predstavitev dobre prakse.
Štefan Smodiš, ekolog, Sava Turizem d.d.
14.30 – 16.30 I. panel: Kako pričeti delovni dan? Ali je jutranja kava obveza ali luksuz?

Sogovorniki:

  • Maša Stupar, hoteli Bernardin d.d. Portorož
  • Senada Kadribašič, hotel Slon, Ljubljana
  • Uroš Žibert, Terme Krka d.d.
  • Milan Teržan, Rimske Terme

Moderator: Srečko Koklič

16.30 – 17.00 Odmor s osvežilnimi napitki, druženje s sponzorji.
17.00 – 17.30 Predstavitev čistilne tehnike grupacije Legend Brands – postopek čiščenja tekstilnih površin (tlaki, sedežno pohištvo, vzmetnice itd).
Kamnik Gregor Štepec, Matej Razdevšek, FORTO d.o.o.
18.00 Odhod na Roglo
Prihod v hotel Rogla in namestitev.
19.30 Večerja v restavraciji hotela Rogla – družabno srečanje v hotelski diskoteki.
07.30 – 08.00 Zajtrk (pred zajtrkom priprava sobe za VIP gosta)
08.30 – 10.00 Ogled pripravljenih sob/glasovanje za najbolj izvirno postavitev sobe
Izmenjava izkušenj postiljanja postelj z dodanimi dekorativnimi elementi (praktični prikaz).
10.00 – 11.00 Ogled nastanitvenih objektov:

  • hotel NATURA 4*
  • hotel ROGLA 3* superior
  • hotel PLANJA 4*
  • hotel BRINJE 3*
  • Bungalovi Rogla in Gaber
11.00 – 11.45 Kava, osvežilni napitki
Predstavitev sponzorjev.
11.45 – 13.45 II. panel: Stres konflikti na delovnem mestu in vloga vodje pri reševanju nastale situacije

Sogovorniki:

  • Ksenija Žmaher
  • Mirela Svetina, LifeClass hoteli d.d. Portorož
  • Slavica Šepec, Terme Olimia d.d.
  • Svetlana Canjko, Aktiva servis d.o.o.

Moderator: Barbara Polak Tomšič

14.00 – 14.45 Kosilo v restavraciji hotela Rogla
14.45 – 15.30 Zbor sekcije Hotelsko gospodinjstvo

Pozdrav in poročilo dela odbora Sekcije hotelskih gospodinj pri TGZ Slovenije.
Barbara Polak Tomšič, predsednica odbora SHG

Poročilo o tekmovanju sobaric na 65. GTZ Slovenije, GH Bernardin Portorož in predstavitev prenovljenih kriterijev ocenjevanja.
Vera Petrovič, vodja tekmovanja

15.30 – 16.00

Evalvacija izvedenega seminarja in pobude za nadaljnje delo
Izbor teme na prihodnji seminar SHG.
Srečko Koklič

Kotizacija

Redna cena

Kotizacija za udeležbo na seminarju – Hotelsko gospodinjstvo znaša 185,00 € z DDV.

Člani TGZS

Podjetjem, ki so člani Turistično gostinske zbornice Slovenije, priznamo 10 % popust, kar znaša 166,51 € z DDV.

Člani SRIP

Člani SRIP – trajnostni turizem prejmete na kotizacijo 25 %, ker sodi seminar v drugi steber projekta SRIPT – Znanje za dvig kakovosti storitev,  iz katerega bodo tudi črpana sredstva ter na takšen način omogočila sofinanciranje za člane SRIPT. Kotizacija z vključenim popustom je 138,75 € z DDV.

Popusti se ne seštevajo.

Nastanitev

Nočitve niso zajete v ceno kotizacije, dogovorjena ceno za koriščenje polpenziona (zajtrk, kosilo):

  • Enoposteljna soba doplačilo 12,00 €
  • Dvoposteljna soba 68,00 € na osebo, DDV vključen v ceno storitve.

Doplačila: turistična taksa, 2 €/dan po osebi in prijavnina 2€/osebo.

Prijava od 14:00 ure oziroma v primeru, da je soba na razpolago lahko prej, odjava do 10:00 na dan odhoda.

Dogovor rezervacije in plačilo nastanitve izvedete neposredno na Unitur d.o.o., Cesta na Roglo 15, 3214 Zreče, Slovenija ali na e-mail: rogla@unitur.eu.

Rezervacijo namestitve je možno opraviti do 30. marca 2019.

Parkirni prostor je za goste hotela in za udeležence seminarja zagotovljen brezplačno.

Za vse dodatne informacije vam je na razpolago Srečko Koklič, tel. 01 58 98 226, 051 273 000 ali e-pošta srecko.koklic@tgzs.si

Dogodek Podrobnosti
  • Dnevi
    Ure
    Minuta
    Sekunda
  • Datum začetka
    10. april, 2019 08:00
  • Datum konca
    11. april, 2019 16:00
  • Organizer
  • Vrsta