65. Gostinsko-turistični zbor Slovenije

Gostinsko turistični zbor Slovenije je prireditev turizma in gostinstva, ki ima v Sloveniji najdaljšo tradicijo. Združuje, tako zaposlene v gostinstvu in turizmu, kot tudi mladino v procesu izobraževanja za delo v stroki. Strokovna tekmovanja omogočajo prikaz dodanih vrednosti storitev, ki bi jo vsak hotelir želel imeti v svoji ponudbi.

Prireditev udeležencem – tekmovalcem omogoča prikaz lastnega strokovnega znanja, primerjavo s kolegi iz stroke ter predvsem izmenjavo praks in izkušenj, s ciljem: danes prikazano – jutri v praksi uporabljeno.

Spremljanje strokovnih tekmovanj v živo je prava učna ura, saj lahko obiskovalci preverijo svoje znanje ter se spoznajo tudi z novosti in trende v stroki. Tekmovanja niso samo klasična tekmovanja, temveč so nadgradnja znanja, iskanje nečesa novega. Največji izziv je biti inovativen, upoštevati trende, biti pred drugimi in to prenesti v delovni vsakdanjik, z željo izboljšanja kakovosti storitve.

Program dogodka
09.00 – 19.00 Priprava pogrinjkov v živo – razstava pogrinjkov GH Bernardin, dvorana EUROPA CD
09.00 – 19.00 Razstava kulinarične in slaščičarske artistike kategorija D GH Bernardin, dvorana EUROPA CD
09.00 – 19.00 Razstava TRAK KAKOVOSTI, GRAND PRIX – hladna kuhinja GH Bernardin, dvorana EUROPA CD
09.00 – 19.00 Razstava kulinarike in slaščičarskih izdelkov kategorija A B C GH Bernardin, dvorana EUROPA CD
09.00 – 19.00 Razstava gostinske opreme, inventarja, čistil, živil in pijač GH Bernardin, preddverje recepcije, kongresnega centra, dvorana EMERALD, ADRIA, EUROPA CD
09.00 – 10.00 Tekmovanje dijakov Slovenije – pekarstvo GH Bernardin, dvorana EMERALD
09.00 – 12.00 Tekmovanje dijakov  SŠGT Slovenije – turizem GH Bernardin, dvorana MEDITERANEA
10.30 – 14.45 Tekmovanje dijakov SŠGT Slovenije – kuharstvo GH Bernardin, dvorana EMERALD
10.30 – 13.00 Tekmovanje dijakov SŠGT Slovenije – strežba GH Bernardin, dvorana EMERALD
09.00 – 16.00 Tekmovanje v pripravi in postrežbi kave GH Bernardin PIANO BAR / ali TROPIC BAR
09.00 – 19.00 Tekmovanje ekip v pripravi in postrežbi menija GH Bernardin TERASA AURORA in AURORA I.
09.00 – 09.45 Tekmovanje vinski svetovalci – pisni del GH Bernardin, dvorana DAPHNIA
09.45 – 11.45 Tekmovanje hotelski receptorji – pisni del GH Bernardin, dvorana NAUTILUS
10.00 – 17.00 Tekmovanje v pripravi jedi v kotličku Hotel Histrion TAVERNA, terasa
15.00 – 16.00 Tekmovanje dijakov Slovenije – slaščičarstvo GH Bernardin, dvorana EMERALD
13.00 – 14.00 Pozdrav prireditvi 64. GTZ Slovenije (podelitev priznanj TGZ) GH Bernardin restavracija SUNSET
12.30 – 13.00 Tekmovanje vinski svetovalci – praktični del odpiranje penine GH Bernardin restavracija SUNSET
13.00 – 16.00 Tekmovanje; razkosavanje in priprava jedi pred gosti Hotel Histrion, TAVERNA
15.00 – 16.00 Okrogla miza: NATAKAR – TOREJ SEM  GH Bernardin, dvorana EUROPA
14.00 – 16.30 Tekmovanje vinski svetovalci – praktični del GH Bernardin, PIANO BAR
14.00 – 17.00 Tekmovanje hotelski receptorji – praktični del GH Bernardin pri dvorani EUROPA
14.00 – 17.00 Tekmovanje o poznavanju in točenju piva Hotel Histrion, TAVERNA, terasa
17.00 – 18.00 Razglasitev rezultatov tekmovanj dijakov srednjih šol  GH Bernardin, dvorana EMERALD
20.00 – 01.00 Razglasitev rezultatov dnevnih tekmovanj z družabnim srečanjem GH Bernardin, dvorana EMERALD
09.00 – 15.00 Tekmovanje učencev OŠ ZLATA KUHALNICA– TZ Slovenije GH Bernardin, dvorana AURORA  II. in III.
09.00 – 17.00 Razstava posterjev OŠ ZLATA KUHALNICA – TZ Slovenije GH Bernardin, dvorana AURORA  II. in III.
09.00 – 17.00 Razstava pogrinjkov GH Bernardin, dvorana EUROPA CD
09.00 – 17.00 Razstava kulinarične in slaščičarske artistike kategorija D GH Bernardin, dvorana EUROPA CD
09.00 – 17.00 Razstava TRAK KAKOVOSTI, GRAND PRIX – hladna kuhinja GH Bernardin, dvorana EUROPA CD
09.00 – 17.00 Razstava kulinarike in slaščičarskih izdelkov kategorija A B C GH Bernardin, dvorana EUROPA CD
09.00 – 19.00 Razstava gostinske opreme, inventarja, čistil, živil in pijač GH Bernardin, preddverje recepcije, kongresnega centra, dvorana EMERALD, ADRIA, EUROPA CD
09.00 – 10.00 Tekmovanje sobaric – pisni del GH Bernardin
09.00 – 14.00 Tekmovanje kuharji v pripravi jedi po naročilu MAGIC BOX GH Bernardin, dvorana EMERALD
09.00 – 15.30 Tekmovanje ekip v pripravi in postrežbi menija GH Bernardin TERASA AURORA in AURORA I.
10.00 – 16.00 Tekmovanje v pripravi jedi v kotličku Hotel Histrion TAVERNA, terasa
10.00 – 17.00 Tekmovanje v pripravi mešane pijače – barmani GH Bernardin plaža TROPIC BAR
12.00 – 16.00 Tekmovanje sobaric – nastop v živo GH Bernardin preddverje recepcije
16.00 – 16.45 Razglasitev rezultatov tekmovanja učencev OŠ ZLATA KUHALNICA GH Bernardin, dvorana MEDITARINEA
17.00 – 18.15  COOKING SHOW OFF – finale TUŠ-eva Zvezdna kuhinja
Razglasitev rezultatov dnevnih tekmovanj in zaključek prireditve  65. GTZ Slovenije  –   GH Bernardin, dvorana EMERALD
20.00 – 01.00 Odhod na slavnostna podelitev priznanj DST  Gledališče TARTINI Piran
Vstopnica odrasli
5.00
NAROČILO VSTOPNIC
Skupinska vstopnica
50.00
NAROČILO VSTOPNIC
Vstopnica za dijake ali študente
3.00
NAROČILO VSTOPNIC
Dogodek Podrobnosti